Nieuwe uitdaging, nieuw bouwen met hergebruikte materialen!

Wij zijn geselecteerd als bouwkundig aannemer voor het nieuw te bouwen kantoor en de werkplaats voor Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechnkiek in Borne. Daarnaast verhuizen de bedrijven TWW en Negam ook naar Borne. Het huidige reststoffencentrum blijft ook gevestigd in Borne.

In het bouwteam werken we samen met Herman Reinten, Karin Rog en Maurice Beijk namens Reinten Infra, W&E installateur De Groot en staalbouwer Tassche. Maurice Beijk is Rentmeester2050 bij ReintenInfra en begeleidt het project. De missie van Maurice is om duurzaamheid, of zoals hij het zelf zegt ‘volhoudbaarheid’, verder vorm te geven in de (infra)bouwbranche. De architect is IM Architecten en in het bouwproces worden we bijgestaan door DOC 17, Huisman management, Linneman Bouw en Advies en Bouwsubsidie.

Het bijzondere aan deze nieuwbouw is dat er voornamelijk gebouwd wordt met bestaande, gebruikte materialen. De dakpannen komen bijvoorbeeld van het gemeentehuis in Weerselo en de stalen constructie en kanaalplaatvloeren uit de sloop van een tijdelijke uitbouw van het Erasmus Medisch Centrum. Op de website van de Rentemeester 2050 staan nog meer uitvragen voor gebruikte bouwmaterialen.

Deze nieuwbouw is een mooie uitdaging voor ons, onder andere door de nieuwe bouwtoepassingen. Bouwen met gebruikte materialen is voor ons niet nieuw, omdat we dit ook al eens in het ‘klein’ hebben gedaan bij de verbouwing van ons eigen bedrijfspand. Daarnaast wordt er in onze dagelijkse werk geen productiemateriaal verspilt. Restafval wordt gescheiden, waarbij het resthout naar een zorgboerderij bij ons in de buurt wordt gebracht voor bewerking tot bijvoorbeeld vogelhuisjes.

Duurzaam bouwen met nuchter boerenverstand, daar staan we voor en gaan we ook toepassen in deze nieuwbouw in Borne voor ReintenInfra. De bouw is te volgen op www.rentmeester2050.nl.


< Terug naar nieuws