In Hengelo zijn wij momenteel bezig met de bijzondere renovatie van een schuur naar woonhuis. Middels deze pagina houden wij de vorderingen bij. De tijdlijn gaat van boven naar beneden, van meest recent naar start bouw.

Bij de renovatie blijft de bestaande eiken constructie van het gebouw in zicht. De gevels blijven deels behouden en extra kozijnen worden toegepast voor meer daglicht. Duurzame materialen worden toegepast, waaronder vlas voor het isoleren van het dak, de gevel en verdiepingsvloer.

Het ontwerp is gemaakt door architect Ruud Marbus.

TIJDLIJN

OKTOBER 2018: metselwerk gereed en aan het werk met de afbouw

AUGUSTUS 2018: grote schuifpui in zijgevel met daarboven een lichtstraat voor extra veel daglicht

JULI 2018: kozijnen geplaatst, gevelmetselwerk afgerond

JULI 2018: nieuwe dakpannen gelegd

JULI 2018: herstellen metselwerk bestaande achtergevel

JULI 2018: de dakplaten zijn gelegd

JUNI 2018: een deel van de gevel is verwijderd

MEI 2018: start van de bouw

< Terug naar nieuws