Verbouwing Stichting Sheltersuit in Enschede

Recentelijk hebben wij bij Stichting Sheltersuit in Enschede een deel van de verdiepingsvloer in hun atelier verlengd en verstevigd. In dit sociale atelier worden de zogenaamde Sheltersuits gemaakt.

De Sheltersuit - ook wel daklozenjas genoemd - is een ontwerp van de Twentse Bas Timmer. Hij won er meerdere prijzen mee. De Sheltersuit wordt gemaakt van gedoneerde restmaterialen en ingezamelde slaapzakken. De Sheltersuit is al op allerlei plekken ter wereld uitgedeeld. Zo zijn afgelopen winter 1.500 Sheltersuits in Bosniƫ en op Samos (Grieks eiland) uitgedeeld aan vluchtelingen. Daar werden de warme jassen met grote vreugde ontvangen. Bij Sheltersuit snijdt het mes aan twee kanten, niet alleen houden ze daklozen en vluchtelingen warm, ook bieden ze werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Stichting Sheltersuit heeft ons gevraagd de verdiepingsvloer in hun werkplaats te controleren op stabiliteit en draagkracht. BouwTechniek Ros heeft geconstateerd dat deze aspecten onvoldoende waren. Mulder Aannemersbedrijf heeft naast het veilig maken van de verdiepingsvloer, deze ook verlengd. Zo heeft Sheltersuit meer ruimte voor de opslag van haar jassen.

Als blijk van waardering van hun prachtige initiatief hebben wij de arbeid van deze werkzaamheden gedoneerd aan de stichting. Wij zijn verheugd op deze manier ons steentje bij te kunnen dragen.

Wij delen hun idealen dat iedereen te allen tijde bescherming, waardigheid en warmte verdient. Deel jij ook deze idealen en wil je helpen warmte te geven? Ga dan naar de website www.sheltersuit.com.

< Terug naar nieuws