Erkend leerbedrijf/Fundeon

Ons bedrijf heeft scholing en opleiding hoog in het vaandel staan. We zijn inmiddels 15 jaar een erkend leerbedrijf in de bouw. We besteden veel tijd en aandacht aan stagiairs, leerlingen en studenten op VMBO-, MBO- en HBO-niveau.

Een leven lang leren is een bewuste keuze in ons bedrijfsbeleid, waarmee we onze medewerkers willen boeien, binden en toerusten voor hun dagelijkse bouwwerkzaamheden. De diverse dagelijkse bouwwerkzaamheden vragen het nodige organisatietalent, inzicht en kennis van zaken van onze medewerkers. Onze medewerkers volgen dan ook regelmatig trainingen en cursussen op het gebied van organisatie, veiligheid, communicatie, productkennis en vakvaardigheid. Dit houdt onze vakvolwassen medewerkers up to date in hun vakgebied.

Leerlingen die een BBL-opleiding timmeren, metselen of tegelzetten volgen zijn van harte welkom op onze bouwplaats voor hun beroepspraktijkvorming en worden door ervaren leermeesters begeleid en opgeleid. Daarin hebben we een jarenlange traditie, waardoor veel van onze huidige medewerkers in eigen huis zijn opgeleid en getraind. Allemaal beheersen ze de fijne kneepjes van het bouwvak.

Onze leermeesters hebben bij het Kenniscentrum Fundeon de opleiding tot leermeester gevolgd en ontvangen tweejaarlijks nascholing om bij te blijven in het begeleiden en trainen van jonge mensen die ons bedrijf op de bouwplaats willen versterken. Wij zijn een door Fundeon erkend leerbedrijf. Per 1 juli 2016 is Fundeon samen met Arbouw overgegaan in Volandis, dit zorgt voor een meer integrale aanpak als het gaat om gezond, veilig werk en de ontwikkeling van werknemers.

We werken intensief samen met het ROC van Twente, Saxion Hogescholen en het regionale opleidingsbedrijf voor de bouw: Opleidingsbedrijf SSB in Enschede. De SSB is onze huisleverancier voor BBL-leerlingen van niveau 1 t/m 4 die de opleiding timmerman, metselaar, restauratiemedewerker of uitvoerder volgen. Samen zorgen we voor instroom en diplomering van gemotiveerde jonge vakmensen in het bouwvak.

Een andere belangrijke partner is de stichting HBO Jobscore/BouwTalent, een opleidingsbedrijf dat het praktijkdeel faciliteert van de opleiding voor jongeren die een BOL4 of een HBO bouw- of ifra-opleiding volgen. Deze organisatie zorgt ervoor dat er voldoende stageplaatsen zijn, plaatsen die wij als bedrijf beschikbaar stellen. Samen met de stichting HBO Jobscore/BouwTalent zorgen we ervoor dat de stageplaatsen voldoende van inhoud en volume zijn. Zo is ook op kaderniveau een goede opleiding en doorstroom binnen ons bedrijf georganiseerd.